Μικροί μετεωρολόγοι, Εργαστήριο 2ο

Τι καιρό έχουμε σήμερα;

Καιρός και συναισθήματα

Αξιοποιώντας το υπέροχο παραμύθι της αγαπημένης μας Γιολάντας Τσορώνη – Γεωργιάδη, “Ο παράταιρος ο Τέρης και ο φίλος του ο Αστέρης”.

Και τα φύλλα εργασίας που δημιουργήσαμε.

Hero dog – eTwinning 2023/24

Στο eTwinning πρόγραμμα Hero dog συμμετέχουν 22 εκπαιδευτικοί: 10 από την Τουρκία, 7 από τη Ρουμανία, 3 από τη Λιθουανία και 1 από τη Βουλγαρία.

Η ηλικιακή ομάδα των συνεργαζόμενων μαθητών είναι 4 – 12 ετών.

Στο έργο μας, θα μάθουμε ότι τα ζώα είναι οι καλύτεροι φίλοι των ανθρώπων και υποστηρίζουν τη ζωή τους σαν ήρωες μέσα από διαφορετικές περιπέτειες. Θα κάνουμε τους μαθητές μας να κατανοήσουν, μέσω της ενσυναίσθησης, τα οφέλη των ζώων και θα επικεντρωθούμε στους σκύλους, οι οποίοι είναι άλλοτε φίλοι με ένα παιδί, άλλοτε βοηθοί αστυνομικού, άλλοτε ήρωες σε αναζήτηση και διάσωση κατά τη διάρκεια ενός σεισμού, και μερικές φορές ένας φύλακας που προστατεύει το σπίτι μας και εμάς.

Θα προσεγγίσουμε το θέμα με πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο. Θα καλλιεργήσουμε νέες δεξιότητες ζωής στους μαθητές μας με πρωτότυπες ιστορίες και θα προσφέρουμε δραστηριότητες που συμβάλλουν στη γνωστική, συναισθηματική και ακαδημαϊκή τους ανάπτυξη.

Όλες οι δραστηριότητές μας θα σχεδιάζονται από κοινού με τους συνεργάτες μας και θα υποστηρίζονται με ψηφιακά εργαλεία.